Preloader

Ładowanie...

SZPITAL KLINICZNYim. ks. Anny Mazowieckiej ul. Karowa 2, 00-315 Warszawa

W związku z przyczynami od nas niezależnymi występują problemy z dodzwonieniem się do rejestracji Specjalistycznej Polikliniki. Za utrudnienia przepraszamy. Osoby, które posiadają numer ID zapraszamy do rejestracji internetowej.
REJESTRACJA SPECJALISTYCZNEJ POLIKLINIKI
do 15:00 - 22 59 66 175, godz. 15:00-18:00 - 22 59 66 301
IZBA PRZYJĘĆ
22 59 66 135,  22 59 66 521,  22 59 66 101

Jeżeli masz zdiagnozowaną cukrzycę ciężarnych, zadzwoń: 22 59 66 110, w godz. 7-14

 

BIP

Bufet

Zapraszamy wszystkich chętnych do odwiedzenia naszego szpitalnego bufetu, który mieści się na poziomie -1 obok Pracowni Diagnostyki Obrazowej (klatka schodowa obok kiosku w głębi korytarza administracyjnego). Bufet jest dostępny zarówno dla  pacjentek i osób odwiedzających jak i wszystkich gości szpitala.  Do końca września 2018 r. bufet jest czynny od godz. 12 do 16.
Wnętrze bufetu zostało całkowicie zmodernizowane i uzyskało przyjemny, nowoczesny wygląd.

kanapka2


Na obiad zazwyczaj jest zupa dnia - np. pomidorowa, brokułowa, dyniowa, barszcz czerwony, zacierkowa, czy np. ogrkowa. Na drugie do wyboru kilka dań z mięsa,  np. kotlety de volaille, schab pieczony, wątróbka, indyk, kapusta faszerowana, placek po zbójnicku. Każdego dnia jest ryba lub, dla osób na diecie bezmięsnej ,naleśniki z serem i polewą truskawkową lub  knedle ze śliwką... Różnorodne są też dodatki do dań głównych - do kupienia są zarówno warzywa duszone, np. marchewka, buraczki czy bukiet jarzyn, albo surówki - prawdziwy raj dla miłośników zdrowej żywności.
Należy jednak przyznać, że trudno jest tu zachować dietę, bo na deser bufet oferuje bezkonkurencyjne wypieki własnej roboty - serniki, makowce, drożdżowe i orzechowe ciasta, szarlotkę.

bufet3

 

Nasza kuchnia

Szpital nie korzysta z usług firm kateringowych. Wszystkie posiłki są przygotowywane na miejscu w szpitalnej kuchni. Pomieszczenie kuchni przeszło kilka lat temu gruntowny remont, zakupiono nowoczesne i funkcjonalne urządzenia. Zmienił się też system dystrybucji posiłków.

Diety

Jeżeli pacjentka stosuje specjalną dietę ze względów zdrowotnych lub przekonań, zazwyczaj jest proszona o podanie takiej informacji przy przyjęciu do oddziału. Po konsultacji z lekarzem i dietetykiem nasza kuchnia uwzględnia życzenia pacjentek, zwłaszcza jeżeli ma to wpływ na ich zdrowie. Jeżeli pacjentka nie zgłosi zastrzeżeń, podczas pobytu w szpitalu będzie  otrzymywała posiłki zgodnie z dietą zaleconą przez lekarza prowadzącego, która będzie zależała od schorzenia pacjentki.

Pory wydawania posiłków:

Śniadanie – godz. około 8.00

Obiad – godz. 13.00

Kolacja – godz. 16.30

Pacjentki na diecie cukrzycowej otrzymują dodatkowe posiłki o godz. 11.00 i 15.00

kuchnia1

Widok szpitalnej kuchni.

kuchnia2

Piece konwekcyjne w szpitalnej kuchni.

kuchnia3

Linia dystrybucji posiłków.

kuchnia4

Indywidualne tace z posiłkami są rozwożone w termoizolacyjnych szafach.

taca

Taca z posiłkiem diety podstawowej dla pacjentek w oddziałach szpitalnych.

 

 

Strona korzysta z plików cookies i innych technologii

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.